dijous, 31 de gener del 2019

Comparsa 2019: arriba l'Ecocaramel, guerra al plàstic!!!


Aquesta comparsa 2019 serà la primera de l'Ecocaramel. Dos anys de feina entre La Vinagreta i la FAC han donat el seus  fruits. En el ple del 8 d'octubre del 2018, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat impulsar la obligatorietat de fer servir ecocaramel al carnaval del 2020.  Responsables de la festa de Sant Medir, de Gràcia, ja han contactat amb nosaltres per importar la idea. A les xarxes, al carrer, a la premsa local, poc o molt, tothom parla, i parlarà, de l'ecocaramel. No és poca cosa. No salvarem el mediterrani així, però més enllà dels petits efectes mediambientals del nou embolcall - que ja són importants -, potser el que més hem de valorar és l'efecte simbòlic d'armonitzar la festa més representativa de la vila amb la consciència ecològica i el respecte al medi: ens sembla una fita molt important.

Aquest 2019 ens hem quedat amb 25 tones només, però hem generat debat, hem creat discurs, hem fet canvis, i encara hi som: acabem de presentar una campanya de difusió molt potent. Tenim motius, doncs, per estar prou satisfets. I agraïts a la junta de la FAC per la feina que han fet, l'entusiasme i la paciència que hi han posat. Aquí podeu veure un vídeo a Canal Blau sobre la campanya de l'Ecocaramel.

I ara, en fi, tenim mooltes ganes de gaudir de la festa a tope. La nostra comparsa, evidentment, llençarà 100% ECOCARAMEL. En breu, obrirem les inscripcions. TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE EL CARNAVAL DE LA VINAGRETA CLICANT AQUÍ.

Però no en tenim prou, de seguida que acabi el Carnaval 2019, ens llençarem a lluitar, amb el text de l'acord del ple en mà, per una comparsa del 2020 amb un 100% d'ecocaramel.

ALTRES ENLLAÇOS: