dimecres, 23 d’abril del 2014

Bon Sant Jordi!


El següent article dóna una visió general de com pot ser un Sant Jordi Sostenible. A continuació se'n mostra un fragment.

http://xarxanet.org/economic/noticies/sant-jordi-solidari-2014


"Per què roses sostenibles i de proximitat?

A Catalunya l’any passat es van vendre 6 milions de roses per Sant Jordi, la majoria provenen de Colòmbia, Equador o Kènia, només el 5% es produeixen aquí, des de moltes organitzacions es reivindica una producció justa amb la societat i respectuosa amb el medi ambient.
A Colòmbia el 80% de les treballadores són dones que són acomiadades quan queden embarassades, fan un horari d’entre 10 i 12 hores al dia i per cada rosa que es ven, elles només reben el 2,5%, a Kènia es paguen salaris inferiors a un dòlar per una jornada d’entre 8 i 12 hores.
En aquests països els cultius de flors són els més tractats amb agroquímics, una cinquena part dels productes que es fan servir estan prohibits a Europa. Aquest ús indiscriminat de plaguicides i fertilitzants sintètics provoca altes taxes de malalties i cada dia es poden produir una mitja de cinc intoxicacions.
El medi ambient també surt perjudicat, els cultius de flors que es fa en hivernacle necessiten unes grans quantitats d’aigua, provocant l’esgotament dels aqüífers naturals. Els productes químics contaminen l’aigua i la terra, alterant els ecosistemes."